Leuke Deventer tips bij uw bezoek aan Buitensociëteit & Bowling

Deventer: Hanzestad aan de rivier de IJssel. “Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water elke dag opnieuw de stad voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met een monumentale sfeer, waar het goed verblijven is, met bovendien een prachtige omgeving. Het landschap in de omgeving is in zijn ontstaan ook in belangrijke mate bepaald door de rivier de IJssel. “

Uw bezoek aan Deventer Buitensociëteit en Bowling is zeer geschikt om te combineren met een bezoek aan deze gastvrije Hanzestad. Ook de westelijke oever van de IJssel heeft (op loopafstand) veel te bieden voor onze gasten.

Het Pontje

Deventer pontje

Het voetveer waarmee het allemaal begon, bestaat nog steeds. Tot op de dag van vandaag wordt er volop gebruik van gemaakt om van de binnenstad van Deventer naar de overzijde van de IJssel te komen en andersom. U kunt als parkeeralternatief uw auto op de Worp gratis parkeren en met het pontje de binnenstad bereiken

Het Worpplantsoen

Worp plantsoen op loopafstand van de Deventer Buitensociëteit & Bowling

U hoeft slechts één weg over te steken en u staat in het oudste stadswandelpark van Nederland met tal van activiteiten en leuke evenementen. In de winter wordt het soms voor korte of langere tijd door de rivier overstroomd.

De Bolwerksmolen

Deventer Bolwerksmolen

De Bolwerksmolen (1863) is de enige op wind werkende zaagmolen in de provincie Overijssel. De Bolwerksmolen is elke dinsdag en zaterdag te bezoeken tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Website

Bussink Deventer Koekwinkel

deventer stadswandeling Deventer Buitensociëteit & Bowling

Een authentieke koekbakker met een lange historie, onlosmakelijk verbonden met Hanzestad Deventer. Jb. Bussink is de maker van de wereldberoemde Deventer Koek.

Prachtige uiterwaarden!

Bolswerksweide op loopafstand van de Deventer Buitensociëteit & Bowling

Nu het project Ruimte voor de Rivier bij Deventer is afgerond zijn de uiterwaarden bij Bolwerksplas en Ossenweerd waar mogelijk nog aantrekkelijker geworden voor een fijne wandeling of fietstocht.

Landgoed ’t Schol

Schol op loopafstand van de Deventer Buitensociëteit & Bowling

Net ten zuidwesten van de Buitensociëteit is het 19e eeuwse landgoed ’t Schol gelegen. Dit landgoed straalt nog immer de beslotenheid van het oude ontwerp uit. Het park is tussen zonsopkomst en zonsondergang te bezoeken.

Deventer stadswandeling

deventer stadswandeling Deventer Buitensociëteit & Bowling

Een stadswandeling door de stad Deventer is een bijzondere ervaring. Een kennismaking met de middeleeuwse straatjes en steegjes in het oude handelshart van de stad, het Bergkwartier. Of een boeiende wandeling langs de topstukken van het Noordenbergkwartier: o.a. de Grote of Lebuïnuskerk en het oudste stenen woonhuis van Nederland

Het Speelgoedmuseum

Deventertips het Deventer speelgoedmuseum

Kronkelend door het smalle trappenhuis van de twee middeleeuwse pakhuizen waarin het Speelgoedmuseum Deventer is gevestigd, tref je de wereld in het klein. In de vele intieme zaaltjes zie je speelgoed waar je vroeger zelf mee speelde, het speelgoed van je ouders, je oma en van nog langer terug.

Houtzagerij de Wilpsche Dijk

Deventer houtzagerij

Oude tijden herleven in het dorp Twello in de gemeente Voorst. De verpauperde stoomhoutzagerij aan de Wilpsedijk krijgt een tweede leven als belevenismuseum, waarin het eeuwenoude ambacht van het klompen maken centraal staat.

Blijven slapen?

Er is heel erg veel mogelijk bij Deventer Buitensociëteit en Bowling, maar u kunt nog (net) niet blijven slapen. Klik daarom hier voor een actueel overzicht van alle Bed & Breakfasts in Deventer.

Onderstaande slaapadressen kunnen wij u van harte aanbevelen, de bovenste vier liggen zelfs op loopafstand van Deventer Buitensociëteit & Bowling.