Historie Buitensociëteit & Bowling Deventer

Sedert 1865

Deventer Buitensociëteit jong en flexibel bedrijf

Het prachtig gelegen historische pand van Bowling de Worp is in de hele regio bekend. In 2015 is de naam ‘Deventer Buitensociëteit’ weer in gebruik genomen, want de eigenaren koesteren oude tradities. 

De familie Lagerweij is de huidige eigenaar en heeft dit pand acht  jaar geleden aangekocht. Lodewijk Lagerweij is bedrijfsleider. Nog onervaren in de horeca zijn ze aan dit avontuur begonnen. “Wel wisten we alles over lekker eten en hoe wij zélf bejegend wilden worden en vanuit deze insteek konden we heel goed inschatten hoe we het onze gasten naar hun zin moeten maken”, lacht Lodewijk. Dat concept bleek enorm succesvol. Meer dan 40 jaar bestaat het bowlingcentrum en heeft aan aantrekkingskracht door alle uitbreidingen nog steeds niet ingeboet. Sterker nog, de enthousiaste reacties op de veranderingen zijn overweldigend.

Modern en flexibel

De entourage werd gemoderniseerd en de nadruk gelegd op gezelligheid. Hierin is vooral de hand van Jenny Lagerweij te zien. Op creatieve wijze heeft zij met slimme aanpassingen de sfeer binnen en buiten volledig naar haar hand gezet. En nog steeds wordt het interieur gewijzigd om de gasten onvergetelijke uren te bezorgen. Aandacht voor de gasten, gastvrijheid en een keuken waar eigentijdse en verse producten bereid worden, zijn de speerpunten van de familie Lagerweij.

Er zijn verschillende zalen gecreëerd waar gasten kunnen feesten, gezellig lunchen of dineren en vergaderen. “Wij hebben het druk”, zegt Lodewijk, “want onze accommodatie is bijzonder geschikt voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, team-uitjes et cetera. Bruiloften en grotere evenementen zijn geen uitzondering. Wij begroeten hier ook veel grootouders, die met de hele familie hun verjaardag of trouwdag komen vieren. Prettige bijkomstigheid is, dat wie sportief bezig wil zijn, ook kan bowlen”.

Vanzelfsprekend kan men ook heerlijk eten, zowel à la carte of van de steengril. Binnen barbecueën is een leuke belevenis voor jong en oud. Maar de koks van de Buitensociëteit vinden het ook leuk om samen met gasten vorm te geven aan specifieke wensen en nieuwe ideeën. Zo kan er in de vorm van een Bourgondische markt met allerlei kraampjes een buffet worden samengesteld waarbij de gasten in Franse sferen komen. “Erg gezellig hoor”, zegt Jenny “maar de kwaliteit van het eten staat voorop”.

Eigenheid

De Buitensociëteit wil zich graag onderscheiden van andere horecagelegenheden. “Onze keuken is onze ‘eigenheid’”, lichten Jenny en Lodewijk toe, “wij zijn bekend om de verse streekproducten, kwaliteit en ambiance. Onlangs hebben wij een familiefeest met 180 gasten verzorgd en het maakt ons trots als mensen de verantwoordelijkheid voor het slagen ervan geheel in onze handen leggen”.

De mensen in het bedrijf denken met de klant mee en willen maatwerk leveren, dat is hun specialiteit. Om dit waar te maken staat er altijd een fris, jong, leuk en enthousiast team bereid. Het team helpt mee, een totaalplan te bedenken en luistert naar elke wens voor grote of kleine gezelschappen. De eigenaren houden graag oude tradities in ere en de vlaggenmast met de wapperende Hollandse Driekleur, die onlangs in ere is hersteld, heet de gasten al van veraf welkom. Ook de tuin is totaal nieuw aangelegd met paden, graspartijen en leilindes met een bladerscherm dat kan dienen als zonnescherm. “Het blijft een pand met geheimen”, lacht Lodewijk, “onlangs hebben we nog een prachtige muurschildering uit 1888 op zolder ontdekt”.

Bron: Deventerextra.nl 2014 (update 2018)